RAM представи революционния си пикап

След близо три години слухове, RAM най-после представи своя първи електрически пикап и се присъедини към Rivian, GMC, Ford и останалите производители на пазара…, но не съвсем. Американците представиха концептуална версия на модела, който трябва да дебютира през следващите години, но все пак ни дава някаква посока за това как ще изглежда новият модел.

За съжаление, компанията не разкрива особени подробности за задвижването на пикапа, но знаем, че той ще разполага с два електромотора, по един на всяка ос. Новият RAM ще използва платформата STLA на Stellantis и отделна рама, като ще поддържа 800-волтова архитектура с максимално зареждане от 350кВ. При оптимални условия това ще осигурява около 160 километра пробег за 10 минути.

По отношение на дизайна, пикапът се различава драстично от настоящите модели с футуристични светлини в предната и задната част и светещи емблеми RAM. Подобно на повечето пикапи на ток, предната част тук е празна, което оставя място за допълнителен багаж.

Интересното е, че товарното пространство може да бъде променяно, както може да видите на снимката и да се удължава или пък да се прави място за трети ред седалки. Вратите се отварят срещуположно, а поне при концепта седалките предлагат множество опции и електрически контроли. Воланът е със сензорни бутони, а в средата на таблото е разположен голям дисплей.