Renault повдига завесата на новия Kardian

Renault се готви да представи нов кросоувър от B-сегмент, наречен Kardian. Официалната премиера на модела е насрочена за 25 октомври и ще се състои на специално събитие в Рио де Жанейро.

За да засили интереса на феновете на марката към новия продукт, производителят публикува серия от затъмнени тийзъри. Те показват силуета на кросоувъра, дизайна на предната част и емблемата.

Съдейки по снимката, Kardian ще бъде направен в унисон с новия дизайнерски език на марката. Има уникален светлинен подпис, ново лого, тесни фарове и броня с трапецовиден въздухозаборник и пластмасови вложки.

На снимката, направена в профил, можете да видите релсите на покрива на автомобила, значителния просвет и пластмасови арки на калниците. Известно е, че новият Kardian е изграден на същата платформа като Sandero Stepway.

Новостта ще се предлага с 1.0-литров двигател с мощност 65 к.с. и с 0.9-литров турбомотор с мощност 90 к.с. Не се очакват електрифицирани версии. На този етап Kardian ще се предлага в Южна Америка и Бразилия.