Renault показа петото поколение на Clio с агресивен дизайн

Renault представи петото поколение на Clio преди повече от четири години, което означава, че вече бе време да представи обновена версия на компактния хечбек. Ето, че тя се появи преди броени минути, представяйки ни обновеното Clio с изцяло нова и по-агресивна визия. Обновеният модел ще се появи по-късно тази година, когато ще станат ясни и цените на новото Clio.

По отношение на предната част, хечбекът получава много по-широка решетка и тънки светлини. Те са продължени вертикално в панел с интересна форма, където са вградени и дневните светлини. Бронята при новата върхова Esprit Alpine версия е с по-ясно изразени въздуховоди. Новото наименование заменя RS Line, което повече няма да се използва при най-върховия модел на французите.

Страничната линия е останала идентична с тази при стария модел, макар да ни представя нови джанти с няколко различни дизайна. В задната част новостите са единствено при стоповете, които вече са с прозрачни капаци, връщайки ни назад във времето. Откриваме и новата емблема на Renault, както и нов надпис Clio. В интериора също няма много промени, изключвайки нови материали за седалките и таблото, както и новото лого на Renault върху волана.

Двигателите също остават познати с тези, които сме свикнали, започвайки с 1.0-литровия бензинов мотор с 65 конски сили и 95 нютон метра, който се предлага с механична трансмисия с пет предавки, преминавайки през по-мощния 90-коньов двигател с шест скорости и върховия 1.6-литров хибрид със 145 конски сили. Наличен е и 1.5-литров дизелов мотор със 100 конски сили и 260 нютон метра.