Renault представи най-евтиния си кросоувър – Kwid

Разказваме ви за новото поколение на модела Kwid, което е най-евтиния кросоувър на Режията, прави се за бразилския пазар, но по-любопитното е, че именно на неговата база, румънците от Dacia правят най-евтиният електромобил в Европа – Spring.

Renault представи обновена версия на кросоувъра Kwid и както можете да видите от снимките, обновеното Renault Kwid получава нова радиаторна решетка и различна предна броня, както и основна оптика (фарове) на две нива.

Размерите на автомобила не са се променили: 3680X1579X1498 милиметра, съответно дължина, широчина и височина. Междуосието на евтиното кросоувърче е 2423 мм. Интересното е, че просветът е нараснал с 5 мм и вече е 18.5 сантиметра.

Вътре колата е станала по-модерна, с по-качествени материали, като обемът на багажника също остава същият – 290 литра. Сред новостите в купето е увеличеният до осем инча сензорен екран на мултимедийната система.

Чрез него могат да се управляват смартфони, свързани чрез Apple CarPlay и Android Auto. Има и ново арматурно табло с цифров скоростомер. Вече в базовата версия са налични климатик, предни ел. стъкла, ел. външни огледала. Също така, основното оборудване на Renault Kwid включва две въздушни възглавници и ABS.

Renault Kwid разполага с 1.0-литров атмосферен двигател с мощност 71 и 68 к.с. Тъй като кросоувърът се произвежда в Бразилия, двигателят ще може да работи и на етанол – такова гориво е изключително популярно в тази латиноамериканска страна.

Автомобилният производител също така твърди, че колата впечатлява с 10-15% подобрение на горивната ефективност благодарение на въвеждането на системата старт-стоп. Същият двигател се предлага на Logan и Sandero.

Що се отнася до цената, тя ще бъде от 11 000 до 12 500 хиляди долара, въпреки че първоначално се предполагаше, че най-евтиният кросоувър на Renault ще струва около 5 500 в американска валута.