Renault се отказа от най-луксозния си модел

Renault се отказа от най-луксозния модел в своята гама – Talisman. Според информация на Motor1, производството на седана е приключило през изминалия месец, а същото нещо се е случило и с комби версията. Новината не е изненадваща, тъй като подобни слухове се носят в интернет пространството от години, но изглежда от френската компания най-после са се решили окончателно на тази стъпка.

Моделът, чиято популярност бе спорна в Европа може да се похвали с над 34 хиляди продажби през 2016 година и едва 16 хиляди продажби през 2019 година. През изминалата 2021 година, тези цифри са се свили още повече и от Renault са продали едва 8025 нови Talisman-а.

Renault Talisman се предлага с няколко различни двигателя, започващи от 1.3-литров бензин със 140 конски сили, преминавайки през 1.7-литров дизел със 150 конски сили и достигайки до върховата версия с 2.0-литров дизелов мотор и 200 коня. Най-високото ниво на оборудване – Initiale Paris пък предлага кожени седалки с подгряване, обдухване и масаж, подгрев на волана, луксозни дървени елементи, аудио система Bose с 13 говорителя, завиване на четирите гуми и други екстри.