Rivian започва доставките на първия си електрически SUV

Rivian съвсем скоро ще може да се похвали с два модела по пътищата на Америка, след като обяви, че през август или септември ще започнат първите доставки на електрическия SUV – R1S. Към момента са произведени ограничен брой всъдеходи, които служеха единствено за служители на компанията, като първият от тях бе за изпълнителният директор на компанията.

Според информация на Automotive News, скоро нетърпеливите клиенти ще получат своите всъдеходи, чиито поръчки достигат 90 хиляди броя, заедно с тези на пикапа R1T. Двата модела споделят подобен дизайн с единствената разлика в задната част, където пикапът разполага с открито товарно пространство, докато R1S може да побере допълнително пътници или багаж.

Интересното е, че към момента всъдеходът няма особена конкуренция в този сегмент, където липсват високопроходими електрически автомобили. Един от основните претенденти е Tesla Model X, която не може да се похвали със завидни офроуд характеристики, но все пак се причислява към класа на електрическите SUV-та.