Rolls-Royce създаде уникален Ghost в розово

Rolls-Royce представи уникален седан Ghost в цвят, какъвто досега не е правен и няма да бъде използван в бъдеще – Champagne Rose, съобщи Motor1. Rolls-Royce Ghost Champagne Rose е забележително творение, поръчано от анонимен „дигитален“ клиент, за който се знае, че в социалната мрежа Instagram се подвизава с име „@ChampagneRose“ и има 3 милиона последователи.

Знае се също така, че същата персона живее в Маями (САЩ) и притежава няколко розови коли. А и самото представяне на този единствен Rolls-Royce Ghost Champagne Rose е било на частно събитие в Маями.

Предизвикателството пред подразделението на Rolls-Royce – Bespoke Collective, е да създаде перфектния цвят, който да отразява уникалната индивидуалност на клиента. Започва се с безброй розови цветни мостри, които клиентът споделя с експертите на компанията. След задълбочен анализ на работата и предпочитанията на клиента, екипът разработва 30 проби от розова боя. От тази гама е избран Champagne Rose и никога повече няма да бъде повтарян.

Както се вижда от снимките, и отвън, и отвътре автомобилът е в един и същи цвят, а праговете са украсени с надпис Champagne Rose. Характерната за Rolls-Royce облицовка Staright Headliner е модифицирана, за да се създаде специална версия Champagne Rose, която контрастира с черни фурнири Piano Black, черни кантове и монограма RR, украсяващ облегалките за глава.

Цветът Champagne Rose се забелязва и в тапицерията на интериора с мотив на роза, бродиран на задните седалки и украсен върху масите за пикник, които идват с колата. Постелките от агнешка вълна, също в цвят Champagne Rose, допълват интериорната палитра.

Строгото тестване със слънчева симулация гарантира постоянство на цвета във времето, дори за климата във Флорида. Материалите абсорбират и отразяват светлината по различен начин, което води до леки вариации в цветовото възприятие. За да гарантират постоянно цветово изживяване в автомобила, специалистите разработват многобройни формулировки на оттенъка Champagne Rose, щателно коригирайки всяка според уникалните характеристики на различните повърхности.

Все още не е известно колко струва ексклузивният седан Rolls-Royce Ghost Champagne Rose. Цените на този модел започват от $400 000 и варират в зависимост от желанията на клиента.