Seat се готви за радикална промяна

Ръководството на VW Group готви радикална промяна за Seat или поне така се твърди в доклад на Autocar, който се позовава на вътрешни хора, запознати с плановете на марката. Испанския бранд под шапката на VW Group може да спре да съществува под познатата ни форма в края на това десетилетие и да бъде трансформиран в изцяло нова марка, съсредоточена върху дигиталната мобилност. Все още няма взето крайно решение, но очакваме такова съвсем скоро.

„Запазваме свежестта на SEAT и ще продължим да използваме хибридни и високоефективни двигатели до края на десетилетието. Сега анализираме каква роля ще играе SEAT в бъдеще, когато горивната система ще приключи. SEAT би могъл да се трансформира в доставчик на решения за мобилност/марка за градска мобилност за млади хора, като например със Seat Mo.“, заявяват неназовани хора от компанията.

Seat Mo е единственото електрическо превозно средство на компания, представящо ни електрическа тротинетка. Според Autocar, испанският производител няма планове да представя електромобили поне още 3 години. Тази задача ще бъде поверена на Cupra, които в момента предлагат, както електромобили, така и конвенционални коли.