Shelby представи първия си електромобил в чест на Карл Шелби

Shelby е добре позната компания за феновете на Ford и в частност Mustang. Това са същите хора, които поставят суперчарджър или турбини на 5.0-литровия Mustang и го преобразяват в брутално изглеждаща машина с изключителна мощност. Същите тези хора сега се докоснаха до електрическия Mustang и представиха първия по рода си електромобил в историята на компанията.

Shelby Mustang Mach-E GT е запазен единствено за европейските клиенти, които според компанията са приобщили електромобилите много по-бързо от американците. Колата ще бъде произведена в лимитирана серия от 100 броя по случай 100-годишнината на основателя на компанията – Карл Шелби. Тунинг пакетът е достъпен за всички Mach-E GT произведени между 2021 година и 2023 година.

Отличителните елементи са главно карбоновите добавки като предния капак, предната решетка, предния сплитер и праговете, както и капачките на огледалата. Нови също така са и джантите, както и отличителните ленти по продължението на купето. От компанията са поставили и активна звукова система, която генерира звук в съответствие с „оборотите“ и скоростта с която колата се движи. Цената на пакета е 24 900 евро.