Skoda подготвя наточен Kodiaq с 270 конски сили

Skoda представи Kodiaq на специално събитие в Берлин, Германия. Там чехите показаха и най-наточената версия към момента, която носи името Sportline. Това, обаче няма да е най-върховия модел по отношение на спорта, тъй като се смята ще има нов върхов модел. Информацията за това е на Autocar , които съобщава, че ще има RS модификация.

Вместо да използва отново двигателя на Octava RS с мощност 242 к.с., новият Kodiaq RS се очаква да получи солидно увеличение на мощността до около 270 к.с. Това би представлявало огромен скок в мощността в сравнение с най-мощния вариант, наличен при пускането на пазара – 2,0 TSI с мощност 201 к.с.

Както и при модела от предишното поколение, високопроизводителната версия вероятно ще има автоматична трансмисия с двоен съединител, която ще предава мощността към двата моста.

Йоханес Нефт, член на борда на директорите за техническо развитие, потвърди, че се планира нов Kodiaq RS: „Работим по него.“ По-нататък той намекна, че „не е задължително“ той да има plug-in хибридна конфигурация, като по този начин подсказа, че Skoda може да пусне бързия SUV с чисто бензинов двигател. Твърде рано е да се каже дали това потенциално решение е свързано с размитите норми за вредни емисии Евро 7.