Skoda подготвя петметров кросоувър със 7 места и без емблема

В момента гамата от електрически автомобили на Skoda се състои само от един автомобил, Enyaq, но чешкият производител планира да я разшири до шест модела, при това съвсем скоро – до 2026 година. Сега, нови патентни изображения показват дизайна на нов седемместен електрически кросоувър.

Дизайнът на новия седемместен SUV следва новия дизайнерски език на Skoda, наречен Modern Solid, който беше представен преди това в концепцията Vision 7S. Производствената версия на Vision 7S ще бъде дълга почти пет метра, което го прави електрическа алтернатива на Kodiaq.

Днес обаче вече е ясно, че седемместният електрически автомобил ще бъде много по-скъп от Kodiaq. Патентните изображения на новостта показват някои интересни дизайнерски характеристики. Така например кросоувърът няма лога на Skoda, които са заменени от буквите „Skoda“ отпред и отзад.

Електрическата кола също изглежда по-широка благодарение на масивните калници. Skoda казва, че дизайнерският език Modern Solid се простира и в интериора, като се фокусира върху това да направи „потребителското изживяване възможно най-просто и интуитивно“ чрез използването на физически контроли.

Известно е, че флагманският електрически кросоувър на Skoda трябва да бъде последният нов автомобил, който ще бъде изграден на платформата MEB. По предварителни данни, новостта ще има тягова батерия с капацитет 82 или 89 kWh. Серийното производство на автомобилите ще започне в чешкия завод на компанията в Млада Болеслав през 2026 година.