Skoda събра шест поколения Superb на едно място

Тази есен Skoda официално ще представи шестото поколение на Superb, което съвсем наскоро направи своя фото дебют, показвайки малка част от страничната си линия. Сега моделът отново бе почти показан, след като чешката компания го включи във фотосесия по повод 90-тата годишнина на модела. Колата бе показана в лифтбек вариант и по-практичното комби, които както знаете ще споделят една поточна линия с новия Passat.

Новият Superb има познати пропорции с по-остри линии и изцяло нова линия на тавана, която ни показва по-аеродинамична форма на цялото купе. Комбито изглежда подобно на това при Arteon Shooting Break с ниска линия на тавана. Очаква се новият Superb да се прави върху подобрена версия на архитектурата MQB като последното поколение с ДВГ, макар и с по-голям акцент върху електрификацията. Skoda официално потвърди, че новият модел ще се предлага с бензинови, дизелови, хибридни и plug-in хибридни задвижвания, като същевременно ще внесе технологични иновации.

В периода 1934-1949 г. Skoda произвежда само 900 цивилни и 1600 военни версии на оригиналния Superb. За сметка на това от 2001 г. насам са продадени повече от 1 550 000 бройки от съвременните модификации на марката. Първото поколение на обновения модел се появява през 2001 г., второто следва през 2008 г., а третото – през 2015 г.