Skoda Fabia също минава на ток

Skoda Fabia също ще премине през процеса на електрификация и ще се превърне в поредния автомобил на ток от VW Group. Чехите обявиха, че най-малкият модел на компанията в Европа в момента ще се сдобие с изцяло електрическа версия до края на това десетилетие. Това стана ясно след интервю на шефа на компанията през изданието Autocar.

Той разкри още, че компанията вече разработва наследник на Fabia, но той няма да бъде готов за показване преди края на това десетилетие. “Fabia с ценовото си положение ще бъде наследен от електрически автомобил и ние работим върху това. Най-голямото предизвикателство в момента е цената на електрически превозни средства, особено при производството на автомобил с размерите на Fabia. Ще трябва да останем търпеливи. ”, заяви Клаус Зелмер

Новият електрически автомобил вероятно ще бъде базиран на архитектурата МЕВ на Volkswagen и ще се превърне в един от последните автомобили на компанията, който да разчита на тази платформа. В бъдеще се очаква всички производители от VW Group да се насочат към новата SSP платформа.