SsangYong „възкръсна“ и представи електрически кросоувър

След като SsangYong официално вече има нови собственици и съвсем скоро ще смени името си на KG Mobility, корейската компания показа раздвижване в автомобилната си част и представи изцяло нов модел с името Torres EVX. Кросоувърът е базиран на стандартния Torres, но разчита на електромотор за своето задвижване.

На пръв поглед високопроходимият модел изглежда идентичен с конвенциноалния автомобил, като залага на по-футуристичен вид благодарение на LED елементи под предния капак. За съжаление предната част е и единственото, което виждаме от кросоувъра или поне до края на месеца, когато Torres EVX трябва да дебютира на изложение в родината си.

Корейците показват и част от интериора, където виждаме дървени елементи, комбинирани с два големи дисплея свързани в общ панел. Тази конфигурация също е драстично променена спрямо стандартния модел, вероятно, за да добави още по-модерно усещане във вътрешността на кросоувъра.

Не се споделят детайли и за задвижването, но към момента знаем, че единствения електрически модел в гамата на компанията разчита на предноразположен електромотор със 190 конски сили. Той се задвижва от 55.3кВтч батерия, която осигурява до 340 километра пробег с едно зареждане. Не е изключено да видим и нова разработка, но повече за това ще разберем на 30 март, когато е планиран и дебютът на кросоувъра.