SsangYong сменя името си, марката ще бъде KG

От месец октомври тази година контролният пакет на SsangYong (62%) вече е собственост на KG Group. Новото ръководство реши, че марката SsangYong през последните години стана твърде силно свързана с провала. Затова се налага „животоспасяващ план“, според който марката, която съществува от 35 години, да бъде заменена с нова: компанията ще се казва KG Mobility, а марката автомобили – KG.

Това решение все още трябва да бъде одобрено от борда на директорите. Ако всичко върви по план, новата марка ще бъде официално представена пред публика през март 2023 г.

SsangYong преминава през трудни времена от две години, но напоследък се вижда светлина в края на тунела. През лятото беше представен кросоувърът Torres , който стана първият модел, създаден в съответствие с новата философия на марката – Powered by Toughness. Тоест корейците прокламират, че „силата е в постоянството“. Като се има предвид, че компанията успя да оцелее в такива трудни условия, лозунгът е уместен.

Новият модел заема междинното стъпало между сегашното поколение на Korando и по-големия Rexton . Кросоувърът е кръстен на националния парк Torres del Paine в Патагония. Световният биосферен резерват на ЮНЕСКО е известен със своите живописни планини, ледници, езера и реки.