Subaru показа Impreza WRX за фенове

Subaru успя да зарадва феновете си и представи новата Impreza WRX TR. Новият модел не предлага увеличена мощност, но за сметка на това пристига с някои „глезотии“, които ще се харесат на отявлените фенове на марката. Седанът пристига с промени в окачването, спирачките и част от елементите в интериора.

Повечето от основните промени са под обвивката, където TR е оборудван със спирачки Brembo, включваща червени шестбутални апарати отпред, двубутални отзад, отново в червено, по-големи накладки и дискове и по-големи цилиндри. Subaru твърди, че резултатът е не само подобрена спирачна сила, но и намалено износване при интензивна употреба и по-добро усещане на педала.

Окачването също е претърпяло известна промяна. Има по-твърди пружини, нови амортисьори и модифицирана кормилна рейка, както и гуми Bridgestone Potenza S007 с размер 245/35 R19, които заедно обещават повече сцепление при всякакви условия, по-стегнат контрол над каросерията и подобрена реакция на кормилното управление, без това да влошава качеството на возене.

Американската версия на WRX TR не разполага с голямото задно крило, което се вижда на изтеклите снимки на автомобила от австралийския пазар. Това, което получава, е пакетът за подпомагане на водача EyeSight на Subaru. Eyesight съчетава функции като адаптивен круиз и напускане на лентата и преди се предлагаше само за WRX с CVT, но TR, заедно с всички останали WRX с ръчна скоростна кутия, вече се ползва от същите предимства. 2,4-литровият боксерен двигател с турбокомпресор е със същите 271 к.с. (275 к.с.) и 258 Нм (350 Нм) като във всеки друг WRX.

Previous post Toyota пусна кросоувъра Crown Sport в стил Ferrari
Next post Новият флагман на VW пристигна с базова цена от 145 000 лв.