Subaru пуска четири нови електрически кросоувъра

Subaru ускорява плановете си за електрификация. До 2028 г. компанията ще предложи четири нови електрически кросоувъра. Всички те ще се появят първо на американския пазар, който представлява 70% от глобалните продажби на марката.

Според новия изпълнителен директор на компанията Ацуши Осаки, който ще заеме поста си през юни 2023 г., производството на електрически автомобили ще бъде установено в два завода в Япония. Той каза това по време на събитие, посветено на резултатите от фискалната 2022 година.

През 2026 г. „батерийните“ нови продукти ще започнат да се сглобяват в близост до Токио, а през 2027 г. – в Оизуми. Заедно двата завода ще произвеждат 200 000 електрически коли годишно, наред с колите с конвенционално гориво. Заводът Subaru Yajima в момента произвежда моделите BRZ, Crosstrek, Forester, Impreza, Legacy и WRX.

Както беше посочено по-рано, до 2030 г. продажбите на електрифицирани автомобили Subaru трябва да достигнат 40% от общия обем. В момента електрическата линия на марката се състои само от два модела: Crosstrek Hybrid и Solterra (близнак на Toyota bZ4X, която се продава и у нас и за която ви разказвахме подробно след първите тестове, които направихме). Сега, появата на нови четири кросоувъра ще бъде важна стъпка по пътя към поставената цел.