Subaru разкри защо няма да има нова Impreza STI

Ако случайно сте пропуснали новината, която ви споделихме в събота, Subaru няма да покаже STI версия на настоящото поколение Impreza. От компанията потвърдиха информацията и дадоха малко повече подробности за това какво точно да очакват феновете и какво стои зад проваления дебют на новото STI.

Говорител на Subaru заяви пред Road & Track, че разработката и производството на подобна версия на WRX просто няма да си струва, взимайки под вниманието късия живот, който модела ще има. От марката се позоваха на бързо променящите се регулации, които могат да изиграят лоша шега за новия модел. Както по-рано днес ви споделихме, Nissan спря да продава GT-R в няколко европейски страни именно поради тази причина.

От Subaru все пак не отхвърлят възможността за появата на нова STI версия, дори напротив. От компанията заявяват, че вече разглеждат различни възможности за следващото поколение, които включват електрификация или дори изцяло електрическа версия. Ако съдим по живота на последните поколения Impreza WRX и STI, то новият модел ще се появи някъде около 2030 година.