Suzuki показа официално новия Swift

Напълно новото поколение на Suzuki Swift беше разкрито официално и не е изненадващо, че то изглежда почти идентично с концепцията, показана преди дни на автомобилното изложение в Токио. Suzuki Япония пусна някои подробности за своя нов лек хечбек преди началото на продажбите му. Очаква се на повечето пазари моделът да се появи догодина.

Засега компанията е потвърдила само едно задвижване 1,2-литров трицилиндров мотор, съчетан с безстепенна трансмисия и система мек хибрид. По-подробни спецификации все още не са публикувани. Ще бъдат налични конфигурации както с предно предаване, така и със задвижване на всички колела.

Настоящият Swift се предлага с 1,2-литров четирицилиндров двигател, 1,0-литров турбодвигател с три цилиндъра, плюс 1,4-литров турбодвигател с четири цилиндъра за върховата модификация Sport. Не е ясно дали последните два двигателя все още ще се предлагат в новото поколение.

Размерите на новия модел са 3860 мм дължина, 1695 мм ширина и 1500 мм височина при 2450 мм междуосие. Тези габарити го правят с 15 мм по-дълъг, с 40 мм по-тесен и с 5 мм по-висок спрямо предишния модел при запазване на идентично междуосие. Вътре има 9,0-инчов сензорен екран за информационно-развлекателна система със сателитна навигация, Apple CarPlay и Android Auto. Както и досега, ще има опция за поръчване на екстериора в двуцветно изпълнение – тоест, с контрастен цвят за покрива.

Previous post Преди премиерата: Ето как ще изглежда новата Panamera отвътре
Next post Нестабилното поведение: Защо оборотите на двигателя започват да „плават“