Suzuki представи Jimny Sierra 4Sport за офроуд

Докато чакаме от Suzuki да представят четиривратата версия на Jimny, японският производител представи специална версия с офроуд насоченост, предвидена специално за Бразилия. Jimny Sierra 4Sport ще бъде направена в лимитирана серия от 100 броя.

Компактният всъдеход пристига стандартно с шнорхел, допълнителен багажник за покрива, както и по-широки арки на калниците. Голяма част от елементите са оставени със заводския структурен завършек, като например предната решетка, бронята, праговете, арките на калниците и задната броня. Джантите са с размер от 15 цола и са обути в специални гуми за кал дело на Pirelli.

В интериора отличителни са сини акценти около въздуховодите, лоста на скоростите и специални означения 4Sport. За разлика от останалите пазари, Jimny се предлага с четири места в Бразилия. Освен това, всъдеходът може да се похвали с 600мм дълбочина на газене, както и ъгъл на атака от 31 градуса.

Под капака работи 1.5-литров бензинов двигател с мощност от 108 конски сили и максимален въртящ момент от 138 нютон метра. Задвижването се предава към четирите колела, а трансмисията е автоматична с четири предавки.