Tesla отключва достъп до „пълен автопилот“ за всички

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви безплатна едномесечна пробна версия на системата Autopilot. Той туитна това в отговор на въпрос на последовател кога абонаментът за FSD ще бъде достъпен в Канада.

Първоначално само собствениците на електрически автомобили Tesla от Северна Америка ще могат да тестват „марковата“ технология за автономно шофиране. Според Мъск това ще се случи в съвсем близко бъдеще.

И скоро след края на месечната програма за тестване ще се появи оферта за абонамент. Tesla иска системата FSD да бъде „суперфлуидна, а не просто безопасна“, преди да стане широко разпространена.

В бъдеще тестът за „пълен автопилот“ ще се предлага по целия свят. Но първо инженерите трябва да се уверят, че системата работи добре по местните пътища. Освен това трябва да бъде одобрен от регулаторните органи.

Миналата есен Tesla повиши цената на FSD (Full Self-Driving) от $12 000 на $15 000, предупреждавайки, че това няма да е последното увеличение на цената. Това направи проблемния „автопилот“ още по-малко търсен.

Дори възможността за месечен абонамент не повлия особено на популярността му. Един месец използване на базовия „автопилот“ струва на клиентите 199 долара. Компанията очаква този едномесечен безплатен пробен период, за да коригира ситуацията.

Previous post Наводненията отмениха старта от Формула 1 в Емилия-Романя
Next post Една година възроден Москвич: Да видим резултатите