Tesla под наем се вряза в пекарна, шофьорът обвинява колата

Tesla Model S отново влезе в новините с катастрофа, след като електромобилът се вряза в пекарна в Хонконг. За съжаление при инцидента са ранени шофьора и служител, който е бил вътре.

Според информацията тъмночервеният Model S P85D се е блъснал в магазина на първия етаж в Skyline Plaza в 13:07 ч. в сряда. На 59-годишния шофьор е оказана медицинска помощ за леки наранявания по лицето и краката, докато 23-годишният служител в ударената пекарна е бил ранен от падащ шкаф.

Снимки, споделени в социалните медии, показват, че колата е претърпяла значителни щети, а приблизително половината Tesla-та е в пекараната. Според местни медии, колата е взета под наем, а 59-годишният водач е седнал зад волана малко преди катастрофата. Докато местните власти продължават да разследват катастрофата, The Standard твърди, че шофьорът е казал на полицията, че автомобилът се е ускорил сам, въпреки че той е натиснал педала на спирачката.

От Tesla все още не са споделили официално становище по случая, но не е изключено компанията да започне собствено разследване, заедно с това на полицията.