Tesla се похвали с 4 милиона произведени коли

Илон Мъск може да отбележи още едно постижение в своето портфолио, след като една от компаниите му – Tesla успя да произведе 4 милиона автомобила. Това стана ясно от публикация на марката в Twitter, където бе публикувано и кратко видео по случай постижението. Интересно е да се отбележи, че производството на 4-милионния автомобил и два само 7 месеца след като от компанията се похвалиха с 3 милиона произведени коли.

„Първият милион е най-труден.“ Това важи и при Tesla, тъй за достигането на тази бройка са били нужни цели 12 години. Точно година и половина след това компанията достигна 2 милиона с пускането на Model 3, а 11 месеца по-късно бе произведена и колата с пореден номер 4 милиона. За целта се грижат три фабрики, една в Тексас, една в Берлин и една в Шанхай.

Въпреки постижението, цифрите са далеч от целта, която Мъск си е поставил, а именно производството на 20 милиона коли годишно през 2030 година. За целта ще са нужни още поне 9 фабрики, които вероятно ще видим през следващите години.