Toyota зарадва феновете и представи Supra с механична трансмисия

Механичните трансмисии са нещо, което повечето хора считат за отживелица. Несъмнено модерните „автоматици“ са по-бързи в смяната на предавка от човека, но усещането за контрол върху колата и „ръчкането“ на скоростния лост е нещо за което феновете на автомобилите не искат да забравят.

Именно за това, Toyota представи нова версия на Supra с механична трансмисия, специално разработена за модела с 3.0-литров бензинов двигател на BMW.Скоростната кутия е специално разработена за модела и носи означението „intelligent Manual Transmission“ със специален софтуер с приоритет към производителността.

Този софтуер изчислява подходящия въртящ момент при натискане и отпускане на педала на съединителя, за да достави максималното от поведението на колата при смяна на предавка. Опцията може да бъде изключена от менюто или при превключване на спортен режим. От Toyota са променили и предавателното число за по-добро ускорение.

Инженерите на компанията са преместили лоста за скоростите, за да осигурят достатъчно разстояние до различните бутони и казват, че топката на скоростния лост е с тегло от 200 грама със специална лостова система, която да минимизира усилието при смяната на скоростите.

Моделът пристига серийно с червен надпис Supra в екстериора, кожа и алкантара в интериора, както и озвучителна система JBL. Окачването също е променено, заедно с кормилното управление, а Track Mode позволява лесен дрифт с функцията Hairpin+.