Toyota показа интериора на най-големия си модел Grand Highlander

Toyota продължава да промотира новия Grand Highlander, който ще бъде и най-големият автомобил в гамата на марката. Премиерата му ще се състои на 8 февруари, като японският производител първо публикува снимка на задната част, а сега показа и част от интериора.

В случая не се вижда това, което мнозина очакват – табло или централна конзола, тъй като в тях няма нищо за потенциалните купувачи на автомобили. Много по-важен е третият ред седалки, който явно ще бъде „нормален“, тоест на него ще могат да се настанят и двама възрастни, а не само деца.

Toyota описва Grand Highlander като „активен семеен круизър“ – автомобил за пътуване и дейности на открито. На третия ред има достатъчно място за краката дори на възрастни. В същото време багажникът остава просторен, обещават от компанията.

На тийзъра се вижда, че отстрани на третия ред има големи поставки за чаши. Има и портове за свързване на електронни устройства, а въздуховодите за климатичната система са разположени над страничните прозорци.

Припомняме, че новият кросоувър ще получи хибридна електроцентрала, базирана на 2,4-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор с мощност 345 к.с. и 542 Нм, както и 6-степенен автоматик и задвижване на четирите колела. Подобен модел ще се появи и в Lexus, като те ще получи името TX.