Toyota представи „анаболната“ GR Supra GT4 100 Edition

Новата състезателна версия GT4 100 Edition беше добавена към гамата на Toyota GR Supra. Общо ще бъдат произведени само три такива спортни коли. Това съобщи сайтът Autoevolution

Toyota GR Supra GT4 100 Edition е базиран на състезателния автомобил GT4 EVO. Подобно на „донора“, този спортен автомобил не може да се използва по обществени пътища.

Новостта обаче не може да участва в състезания от сериите GT4. Собственикът ще може да кара спортната кола само в определени дни на писта.

Toyota GR Supra GT4 100 Edition е боядисана в цвят Plasma Orange. Също така тази версия се отличава с наличието на пътническа седалка, нови странични огледала от въглеродни влакна и променен аеродинамичен комплект.

На капака се вижда и разширен въздухозаборник. Автомобилът има и нов карбонов сплитер отпред и масивен спойлер отзад.

Toyota GR Supra GT4 100 Edition ще бъде произведена в лимитирана серия от три екземпляра. Едната от тях е за Северна Америка, а другите две са за Европа и Азия.

Toyota GR Supra GT4 100 Edition е оборудвана с 3.0-литров двигател с турбокомпресор с мощност 450 к.с. и 660 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 4 секунди, а максималната скорост е почти 300 км/ч.

Поради липсата на ауспух в изпускателната система спортната кола звучи доста по-агресивно. Цената на лимитираната спортна кола е 236 440 долара. Тази сума не включва данъци и доставка.