Toyota представи деветото поколение на Camry

Toyota представи нов модел в сегмент, който през последните години загуби своята популярност. Луксозната лимузина Camry, която все още се радва на сериозен интерес от клиентите бе изцяло обновена, като запази своята платформа, но получи по-модерен стайлинг, нови технологии и обновено задвижване.

Голяма промяна е, че от сега нататък Camry ще се предлага само с хибридно задвижване. То съчетава 2.5-литров четирицилиндров двигател с електрически двигатели. Вариантът със задвижване на предните колела е с два електромотора и произвежда 228 к.с.

При версията със задвижване на всички колела третият двигател е монтиран на задния мост, което увеличава общата мощност до 235 к.с. И двете задвижвания работят с електронно контролирана безстепенна трансмисия (eCVT) и с литиево-йонна батерия с неясен за момента капацитет.

Визуално, в сравнение с 8-то поколение, новият модел е оборудван стандартно с LED фарове, дневни светлини и задни светлини. „Ocean Gem“ и „Heavy Metal“ са новодостъпните опции за цветовете. Camry е оборудвана със 7-инчов цифров километраж и 8-инчов екран за информационно-развлекателни системи.

Моделите XLE и XSE разполагат с 12.3-инчови дисплеи за показанията и мултимедийните функции. Технологията поддържа безжични технологии Apple CarPlay и Android Auto и разполага с подложка за безжично зареждане. По-високите класове предлагат и 10-инчов head-up дисплей. Предлага се и стереосистема JBL с девет високоговорителя.