Toyota пусна кросоувъра Crown Sport в стил Ferrari

Toyota Crown Sport дебютира на японския пазар, присъединявайки се към разширената гама от подбранда с марката Crown. Кросоувъра е почти идентичен с този на концепта, представена миналата година, и предлага избор на хибридно задвижване със самозареждане и плъг-ин хибридно задвижване.

Интересно е, че дизайнът на Crown Sport е близък с Ferrari Purosangue по отношение на ниските им силуети в стил хечбек и тънките LED фарове в предната част. Предницата с изострена форма се превръща в стилистичен елемент за серията Crown, възприета и от последния Prius и гамата електрически автомобили bZ.

Дължината на Crown Sport е 4720 мм, широчината – 1880 мм, а височината – 1565 мм. Това го прави 260 мм ( Кросоувъра предлага на клиентите избор от шест екстериорни цвята и пет двуцветни комбинации. Тези избори могат да бъдат съчетани с новата опция за интериора в пясъчно кафяво и черно. Ако арматурното табло с 12,3-инчов сензорен екран на инфоразвлекателната система ви изглежда познато, това е така, защото то много наподобява това, което се намира в Crown Crossover.

Toyota Crown Sport ще се предлага с два варианта на задвижване. Първият е хибрид със самозареждане, използващ 2,5-литровия E-Four Parallel Hybrid System от кросоувъра Crown. Тя осигурява комбинирана мощност от 231 к.с. изпращана към всички четири колела чрез електрическа система 4WD. Що се отнася до плъг-ин хибрида, Toyota не разкрива конкретни подробности, но споменава, че той ще се отличава с удължен пробег на електромобила благодарение на нова „литиево-йонна батерия с голям капацитет“, която няма да навлиза в пространството на купето.