Toyota рекламира Land Cruiser с рекордно нисък разход на гориво

Toyota изненада всички с разхода на гориво на новия Land Cruiser Prado. На официалния уебсайт на марката в САЩ се появиха характеристики, които показват приблизителния разход на гориво в смесен цикъл за хибридната версия. Според него, Land Cruiser Prado ще изразходва 8,7 литра бензин на 100 километра.

Съобщението на официалния уебсайт на Toyota е само ориентир за разхода, а реалните данни за при различни условия ще се появят след сертифицирането на новия Land Cruiser съгласно местния стандарт EPA, а на по-късен етап и в Европа, където със сигурност ще има разлики, поради спецификата на измерването. Най-често обаче автомобилните производители се презастраховат и посочват характеристиките с леки завишения, което ще видим дали ще се потвърди и сега.

Предишният Land Cruiser Prado не се продаваше в Съединените щати, а за Land Cruiser 200 с бензинов V8 беше деклариран разход от 13,8 литра на 100 км. Ако данните се потвърдят, то новият японски всъдеход ще грабне титлата за най-икономичен модел от този клас, където Ford Bronco, Land Rover Defender 110 и дори Jeep Wrangler 4xe са „ненаситни“ и консумират от 11,7 до 13,8 литра бензин на 100 км в смесен цикъл.