Toyota с евтин миниван с повишена проходимост (Видео)

Toyota представи новото поколение на Innova. Офроуд миниванът ще се продава на цена от 26 600 долара, което по текущия обменен курс се равнява на около 50 000 лв. Това съобщава официалният сайт на японската марка.

Toyota Kijang Innova Zenix (това е пълното име на модела) се промени радикално. Колата от предишното поколение беше на рама, а сега миниванът има самоносеща конструкция. Той е изграден върху разширената платформа TNGA-C от Toyota Prius и Corolla и леко е нараснал по размер:

  • дължина – 4 755 мм;
  • широчина – 1 850 мм;
  • височина – 1 795 мм;
  • междуосие – 2 850 мм;
  • просвет – 185 мм;

От друга страна дизайнът на минивана е направен в духа на кросоувъра Toyota Highlander . Той има широка решетка, наклонени фарове и мускулести раздути калници. Нарязаните повърхности доминират и в интериора на Toyota Innova. Голям 9.0-инчов сензорен дисплей увенчава ъгловатата централна конзола. Както и преди, миниванът на Toyota се предлага във версии със 7 и 8 места.

Базовата конфигурация на Toyota Innova включва климатик, сензори за паркиране и камера за задно виждане. Топ версията разполага с дигитален приборен панел, тризонов климатроник, панорамен покрив, таблети за пътниците отзад, адаптивен круиз контрол, системи за автоматично спиране и поддържане на лентата.

Моделът се предлага с двулитров бензинов двигател с мощност 173 конски сили и хибриден агрегат със системна мощност от 186 к.с. В първия случай трансмисите са 5-степенна механична или 6-степенна автоматична скоростна кутия, а във втория – вариатор. Задвижването в минивана е изключително предно.

Toyota планира сериозно да разшири географията на Innova. Ако по-рано моделът се предлагаше само в Югоизточна Азия, сега ще се предлага в повече страни, като дори може да достигне падарите в Европа.