Toyota Supra казва „сбогом“ с нас с нови 550 „коня“

Настоящето поколение на Toyota Supra наближава своя край, като компанията иска да „изпрати“ колата по запомнящ се начин. Това съобщава японското списание Best Car, цитирано от AutoBlog.

Според източниците на изданието, които са анонимни, Toyota иска да направи финална версия на Supra с 550 конски сили. Тя може да бъде представена до края на тази година, а самите ѝ продажби ще са през 2024 г.

Най-вероятно моделът ще се казва Supra GRMN и ще използва 3-литров туинтурбо редови „шестак“, който дебютира с BMW M4 CSL през 2022 г. В BMW-то двигателят развива 543 „коня“. Не е ясно дали версията на Supra GRMN ще е с модификации за повече мощност или числото е друго заради различните начини на изчисления на мощността. Очаква се Supra GRMN да се предлага само с 8-степенен автоматик, пише Carmarket.

За сега данните около потенциалния нов модел са оскъдни. Няма информация колко лимитиран ще е той и колко време ще се продава нито дали ще е ограничен само за някои страни. Вероятно това са решения, които все още предстоят да бъдат взети.

Toyota не е коментирала темата. Новината обаче провокира интерес сред медии и ентусиасти, които дори започнаха да прогнозират какви други промени и добави ще предлага модела. Повечето очакват компанията да предложи и други по-дребни промени и обновления, за да отличи модела още повече от стандартния.