Volkswagen достави първия електрически бус ID.Buzz

Близо 6 месеца след началото на продажбите на ID.Buzz, Volkswagen достави първите екземпляри от електрическия бус в родната Германия. Микробусът вече може да се намери в представителствата на марката в страната, а първият клиент официално получи ключовете за товарната версия в клиентския център на марката в Хановер.

Първата бройка отива във фирма занимаваща се със строителство, а само няколко часа след получаването на белия бус, компанията вече е поставила рекламните надписи и возилото е започнало да се използва по предназначение. Очаква се скоро да пристигнат и първите тестови бройки в страната ни, а ние ще ви разкажем от първо лице за него.

В страната ни цената на товарния ID.Buzz Cargo1 започва от 99 950 лева, докато петместния ID.Buzz Pro1 започва от 114 405 лева. Литиево-йонната батерия с капацитет от 77 кВтч (82 кВтч бруто) захранва електродвигател с мощност 150 кВт (204 к.с.) на задния мост, чиито въртящ момент от 310 Нм е на разположение от момента на потеглянето. Пробегът с едно зареждане е около 425 километра.