Volkswagen започва 2023 година с мистериозен нов модел ID

Volkswagen загатна за представянето на изцяло нов модел, който ще направи световния си дебют точно три дни след началото на годината. Мистериозният модел ще дебютира на 3-ти януари, но ще запази скрит дизайна си с помощта на камуфлаж. Новият автомобил ще бъде част от ID. Семейството на компанията, а два дни по-късно желаещите да научат повече за него ще могат да го направят на изложението CES, което започва на 5 януари.

Въпреки, че от Volkswagen са особено пестеливи в информацията за новата кола, то предположенията клонят към серийна версия на ID.Aero, който видяхме това рано под формата на концепт. Ако това се потвърди, то ще видим стилен лифтбек, който ще наследи Passat в електрическото бъдеще на марката. Пробегът на концепта е около 620 километра, като това до голяма степен се дължи на изключително ниския коефициент на въздушно съпротивление от едва 0.23.

Новият модел вероятно ще се задвижва от добре познатия задно разположен електромотор с мощност от 204 конски сили, който може да бъде намерен във всички ID. модели представени през последните три години. Възможно е да видим и версия със задвижване на четирите колела, която също ще разчита на позната конфигурация, добавяйки още един мотор на предната ос, позволяващ мощност до 299 конски сили.