Volkswagen извади наточен ID.7 с 550 к.с.

Volkswagen показа наточен модел на базата на ID.7, който все още е на ниво концепт. Въпреки това, сериен модел, макар и не с всички добавки ще се появи скоро, като вероятно ще носи означението GTX. 

Дизайнерският екип на марката е превърнал ID.7 в спортен модел с нови агресивни брони и странични прагове и масивен спойлер за монтиран на капака на багажника.

За съжаление, освен външния вид, едва ли ще видим и същото задвижване, което при концепта генерира 558 конски сили. По-вероятно е от Volkswagen да заложат на позната схема при други ID. модели и мощността да достигне около 400 конски сили. Все пак предстои да разберем.

Спойлерът, както и предният сплитер и задният дифузьор, са изработени от карбон, а черните калници покриват комплект ковани 20-цолови джанти, които заедно с понижението на окачването с 60 мм допринасят за новата стойка.

Инженерите са увеличили ъгъла на наклона на предното окачване с 80 мм и са обвили джантите в 265-милиметрова гума Michelin Pilot Sport Cup за писта, за да се възползват максимално от допълнителните коне на ID.X.