Volkswagen може да изпревари Tesla още през 2024 година

Доклад на Bloomberg Intelligence твърди, че Volkswagen може да изпревари Tesla като лидер в продажбата на електрически автомобили още през 2024 година. Плановете на германската компания са с такава цел още от анонсирането на ID бранда, който се грижи за колите на ток на марката и изглежда германците работят твърдо в тази посока.

Според изданието, Volkswagen Group ще вземе лидерството над Tesla с представянето на 16 нови електромобила в следващите две години. Данните показват, че през изминалата година в Европа са продадени 310 хиляди автомобила от германския бранд и 170 хиляди от колите на Мъск. Това, обаче, не важи за САЩ, където Tesla доминира.

От Bloomberg добавят и нов “играч” в сферата на електрическите автомобили в лицето на BYD. Китайският производител активно развива технологиите си и от авторитетното издание смятат, че именно той ще бъде на трето място през следващите три години. Разбира се, тези прогнози се базират единствено на данни и само времето ще ни покаже какво точно ще се случи.