Volkswagen представи евтиния Golf Pro 280TSI

В Китай съвместното предприятие FAW-Volkswagen представи Golf Pro 280TSI 20th Anniversary Edition в чест на 20-годишнината на спортната линия Volkswagen R. Към екстериора са добавени различни елементи под формата на цветни лайсни и лога, които визуално подчертават колата от лимитираната серия.

Новият автомобил използва пълен LCD приборен панел и голям екран на мултимедийна система. Golf Pro 280TSI 20th Anniversary Edition разполага още с обвит с кожа волан с лостчета за превключване на скоростите, а традиционните физически бутони са заменени с чувствителни на допир превключватели, подобрявайки усещането за технология.

Също така на волана има бутони за включване на отоплението на кормилото и управлението на настройките на круиз контрола. Автомобилът може да бъде оборудван с опционалната система за интелигентно осветление IQ Light, която предлага LED фарове.

Лимитираният Golf е оборудван с четирицилиндров двигател 1.4T с турбокомпресор и максимална мощност 150 к.с. и максимален въртящ момент 250 Нм, както и със седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Тази версия на модела се предлага само за 19 900 евро. Също така е обявено изданието R-Line 20th Anniversary Edition за $24 000, подробности за което все още не са представени.