Volkswagen представи най-новия Golf GTI с ръчни скорости

Volkswagen представи най-новия Golf GTI с механична скоростна кутия. Специалната серия „380“ има много разлики от стандартния хечбек, като първата от тях е свързана с това, че Volkswagen Golf GTI „380“ се предлага в ексклузивния цвят на купето Graphite Grey Metallic.

Предлагат се и шест други цветови опции. Основното оборудване включва адаптивна система DCC, 19-цолови черни лети джанти, черен покрив и корпуси на огледалата за обратно виждане. Всички тези екстериорни промени са допълнени от червени GTI екстериорни акценти.

В салона са монтирани класическите платнени седалки Scalepaper Plaid. В конфигурацията Autobahn те са изработени от кожа Vienna. Volkswagen Golf GTI „380“ е оборудван с 2,0-литров двигател с турбокомпресор с мощност 245 к.с. и 370 Нм въртящ момент.

Двигателят се съчетава с шестстепенна механична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6.2 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. Стартът на продажбите на новия продукт е планиран за есента на 2023 година, като началната цена на Volkswagen Golf GTI „380“ S ще бъде 30 000 евро. За топ версията GTI „380“ Autobahn ще трябва да платите от 37 300 евро.