Volkswagen пуска спортен бус с 335 конски сили

Volkswagen потвърди премиерата на спортна версия на електрическия си бус ID.Buzz и разкри малко повече подробности за предстоящия наточен вариант. Подобно на ID.4 и ID.5, тук също ще видим означение GTX, което ще донесе мощност от 335 конски сили. Изненадващо, това е повече от 295-те, които се предлагат за споменатите два модела.

Спортната модификация ще разполага със задвижване на четирите колела, осигурена от два електромотора, а също така ще се отличава с променена визия, както в екстериора, така и в интериора. Очаква се на пазара да се появи и модификация с 4х4, която не използва означението GTX. Вероятно там ще видим същата конфигурация от задвижващи механизми, но с по-малка мощност и без промените по външния вид.

През 2024 година на пазара ще се появи и удължена версия на ID.Buzz, която също ще разполага със задвижване на четирите колела. Очаква се да видим и модификация само със задно задвижване, която да получи и по-голяма батерия поради увеличеното междуосие. Към настоящите 4712 мм ще бъдат добавени още 250 мм разкриват от Volkswagen, като ще се предлагат и допълнителни седалки за трети ред. През 2025 година ще видим и California модификация с поглед към хората с активен начин на живот.