Volkswagen разкри подробности за новия си глобален седан

Volkswagen се готви за премиерата на собствена версия на Skoda Slavia, бюджетен седан, представен през ноември миналата година. Иновацията с емблемата на Volkswagen ще дебютира на 8 март и, ако се съди по тийзърите, ще бъде актуализирана версия на модела Virtus, който се продава в Южна Америка от 2018 г.

След премиерата си той ще прави на конвейера на марката в Индия, където ще замени остарелия Vento, а след това ще се появи и на други световни пазари.

Отвън рестайлингът на Virtus може да бъде разпознат по новата оптика с LED „бумеранги“ и повдигната предна част. Бронята е по-голяма и има увеличени въздухозаборници, което обаче може да се отнася само за спортната модификация GTS. Страните и задната част не са включени на снимките, но по-вероятно там няма да има много промени .

В интериора на евтиния седан може да се появи цифрово арматурно табло и „мултимедия“ с 10-инчов екран – но, както е в случая със Skoda Slavia, такъв комплект ще е наличен само за топ версията. Базовата ще разполага с аналогови прибори и със 7-инчов дисплей на медийната система.

Новата евтина кола Virtus е базирана на платформата MQB-A0-IN и ще се сдобие със същите двигатели, като тези на Skoda Slavia – еднолитров трицилиндров мотор с мощност 115 конски сили и 1.5 TSI, който разполага със 150 коня. Първият е комбиниран с шестстепенна механична скоростна кутия или с автоматик, а по-мощният – също с „ръчка“ или със седемстепенен „робот“.