Volkswagen сподели нова информация за евтиния си електромобил

Volkswagen Group сподели повече за евтиния електромобил, който ще бъде представен скоро на пазара в Европа. След неуспешни преговори за сътрудничество с Renault, VW обяви плановете си да разработи и произведе линия от достъпни електрически автомобили изцяло самостоятелно.

Инициативата е насочена към европейските потребители, които се съобразяват с бюджета, и има за цел да се конкурира пряко с нарастващата вълна от китайски електромобили, заливащи пазара.

Основният елемент на стратегията на VW се върти около ценова точка от 20 000 евро за новите електрически автомобили. Това представлява значително намаление в сравнение с настоящото електрическо предложение на VW – ID3, чиято цена започва от около 40 000 евро. С постигането на тази агресивна ценова цел VW се надява да направи притежаването на електрически превозни средства по-достъпна реалност за европейските потребители.

Новата вълна от достъпни електромобили попада под шапката на „семейството на електрическите градски автомобили“ на VW. Това семейство ще включва няколко електрически хечбека и SUV-та, които ще отговарят на по-широк кръг от потребителски предпочитания. Очаква се четирите първоначални електрически автомобила от семейството на електрическите градски автомобили да бъдат представени до края на 2025 г.