Volkswagen стартира продажбите на най-мощния и най-бърз Touareg

Volkswagen пуска най-мощната и най-бърза версия на Touareg в хибридната конфигурация R eHybrid. В допълнение към силовия агрегат, SUV-то получава малки актуализации на екстериора и интериора. Цените в Германия започват от 93 870 евро.

Touareg R eHybrid е оборудван стандартно с трилитров шестцилиндров двигател с турбокомпресор и електрическо задвижване със системна мощност от 340 kW (462 к.с.), както и въртящ момент от 700 Нм.

Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.1 секунди и достигане на максимална скорост от 250 км/ч. Освен това новият модел има сензор за натоварване, който „комуникира“ с електрониката на окачването.

Това осигурява още по-голяма стабилност и прецизност в различни ситуации на шофиране. Сред стандартните предимства на премиум модела е актуализираният, още по-интуитивен Innovision Cockpit с централен сензорен екран (диагонал на дисплея: 38 сантиметра или 15 инча) и новите IQ.LIGHT HD матрични фарове.

Техните повече от 38 000 интерактивни светодиода проектират светлината прецизно върху платното и осветяват пътя по-ярко от всякога. Друга високотехнологична опционална функция е налична за Touareg R eHybrid: Park Assist Pro.