Volkswagen ID.Buzz се представи по-добре на „лосовия тест“ от T7

Volkswagen ID.Buzz не е от най-леките превозни средства в своя клас и макар да може да се похвали с 204 конски сили от един електромотор, то не можем да кажем, че бусът е спортист. Въпреки това, както ви споменахме в нашия подробен тест, електрическия наследник на T1 се усеща стабилен и това се потвърждава от „лосовия тест“ на колегите от KM77 в Испания.

Те изпробваха европейската версия на буса със споменатата мощност, като той успя да се справи със слалом за времето от 25.7 секунди. В сравнение с конвенционалния T7 на Volkswagen, това е с 0.8 секунди по-бързо. В същия клас като времена можем да открием BMW X1 sDrive 18d, което се справя с дисциплината за 25.5 секунди, както и Range Rover Sport PHEV, който се нуждае от 26.1 секунди.

При класическия „лосов тест“, шофьорът започва със скорост от 76км/ч, която се оказва твърде висока за буса и той бута няколко конуса. При скорост от 71км/ч, ID.Buzz се справя успешно със задачата, а шофьорът отбелязва, че това се дължи до голяма степен на работата на ESP системата. Братът с конвенционален двигател – T7 взима същата дисциплина с максимална скорост от 69км/ч.