Volkswagen ID.XTREME е рали автомобил на базата на ID.4

Volkswagen разкри интересен концепт на базата на най-спортната версия на ID.4 – GTX. Електрическият модел е подготвен за рали и се отличава с множество доработки, измежду които такива на купето, окачването и задвижването. Концептът бе показан в Швейцария по време на годишна среща на собственици на електромобили.

Volkswagen ID.XTREME разполага със задвижване на четирите колела, което се осигурява от два електромотора, по един на двете оси, както и системна мощност от 382 конски сили. Това е с 87 конски сили повече от тази при стандартния ID.4 GTX. Батерията остава със стандартните 82кВч, но от Volkswagen не споменават нищо за това как добавките влияят на разхода.

Концептът се отличава още с отрязана предна броня в долната част на която е монтиран алуминиев предпазен панел, както и тръбен булбар в предната част. Калниците са с 50мм по-широки от тези на стандартния модел, за да покрият 18-цоловите джанти с гуми за офроуд. Добавено е и ново окачване за по-голям клиренс, както и допълнителни LED светлини.