Volkswagen Touareg навършва 20 години със специално издание

Най-големият „джип“ на Volkswagen в Европа празнува своята 20-годишнина през 2022 година и за да отбележат това, германците представиха специална серия на последното поколение на модела с означението Edition 20. Лимитираната версия се отличава с няколко специфични елемента и високо ниво на оборудване.

Един от визуалните ъпгрейди за Edition 20 е тъмно синият Meloe Blue цвят, който е съчетан с черни 20-цолови джанти, ексклузивни за юбилейния модел.

Отличителни още са затъмнените стъкла и черни елементи около решетката, фаровете, стъклата, арките на калниците и задния дифузьор. Няколко табели Edition 20 също издават, че това е именно юбилейният модел.

В интериора също може да открием подобни надписи, например по праговете с подсветка и около лоста за смяна на предавки. Седалките са с черна кожа и диамантени шевове с контрастни червени и бежови акценти, продължаващи още по таблото и волана. Моделът пристига с най-високото ниво на оборудване, а цените на специалната версия започват от 77 530 евро.