Volvo планира да пусне електрическо комби

Volvo ще пусне рядко електрическо комби. До 2025 г. половината от всички нови модели на Volvo ще бъдат произведени с електрическо задвижване, а от 2030 г. шведският автомобилен производител възнамерява да произвежда изключително и само електрически автомобили.

Очаква се основно да се заложи на кросоувъри от различни класове и на седан, но Volvo няма намерение да се отказва от традиционните за марката комбита. В момента единственото серийно електрическо комби е MG5, но в бъдеще трябва да се появят електрически Audi A6 Avant и Volkswagen ID.7.

Изпълнителният директор на Volvo Джим Роуън потвърди в интервю за Auto Express, че компанията обмисля създаването на електрическо комби, което да замени Volvo V60 и неговата офроуд версия на Cross Country.

„Можем ли да направим наистина красиво и технологично комби? Да, разбира се, че можем. Въпросът е дали наистина трябва да направим това – дали такъв модел е достатъчно обещаващ, защото търсенето на комбита и седани в Европа е спаднало ”, подчерта топ мениджърът.

„Това е нещо, което трябва да вземем предвид, тъй като ще пускаме нов електрически автомобил всяка година през следващите пет години. Ще бъде ли електрическото комби едно от тях? Останете на линия“, каза Роуан.