Volvo пусна на пазара много черен кросоувъра XC60

Volvo пусна ново версия на кросоувъра си XC60. Тя се казва Black Edition и както личи от името, основната разлика със стандартния модел е в цвета.

Всъщност, Black Edition е допълнителен пакет, който включва 21-инчови антрацитни алуминиеви джанти с пет спици, пълен фабричен антихром, тъмна вътрешна облицовка и разширен набор от основно оборудване. Всичко това оскъпява модела с между 1000 и 1500 евро.

Идеята на марката е да върне интереса на потребителите към XC60, чиито продажби в Европа отдавна не растат, дори напротив – намаляват. Пакетът Black Edition обаче не може да се нарече оригинален, тъй като през миналата година седанът S60 за Северна Америка беше доработен по същия начин.

На първо време „черният кросоувър“ ще се предлага на пазарите в Германия и Холандия, като на първия от тях допълнителната такса е по-висока. А причината е, че там Volvo предлага още предни седалки с електрически настройки и памет, изцяло LED-фарове, виртуално табло, панорамен люк и „премиум“ аудио-система Harman Kardon. Единственият нечерен детайл в кабината са вложките от анодизиран алуминий.

Технически моделът не е засегнат от промените, като са налични същите модификации B5, T6 и T8, които се предлагат и за стандартния кросоувър.