VW представя изключително специален Golf в края на май

Дните на конвенционалния Volkswagen Golf са преброени, но това не спира германците да разработват специални версии на модела или поне така изглежда от последните данни, които те изнасят. Само преди няколко часа от Volkswagen споделиха няколко снимки и видео за специален Golf с означението R333 Limited Edition. Официалния дебют на колата ще бъде на 31 май, макар вече да виждаме голяма част от нея.

Краткото видео ни показва черен винил по продължението на долната част на вратите с цифрите 333, както и черни капачки на огледалата. Ауспуховата система е дело на Akrapovic с четири накрайника. Отличителни също така са и 19-цоловите джанти на Estoril, зад които се крият сини спирачни апарати.

Очаква се колата да използва същия 2.0-литров бензинов двигател, като стандартната версия, но с по-голяма мощност от 333 конски сили и максимален въртящ момент от 420 нютон метра. Ако тези данни се потвърдят, това ще се превърне в най-мощният сериен Golf правен някога. При стандартната R версия, ускорението до 100км/ч отнема 4.6 секунди, а максималната скорост е ограничена на 270км/ч.