VW Golf 9 ще има, но няма да е този, който всички искат

Изглежда краят на една ера вече е по-близо отколкото повечето хора очакват или поне в света на Volkswagen. В обширно интервю пред Automobilwoche, изпълнителният директор на компанията – Томас Шафер сподели бъдещите планове на марката от Волфсбург и по-конкретно автомобилите с ДВГ, които ще бъдат пуснати на пазара. Към момента се планира това да са точно три модела, които ще се появят на пазара до 2025 година.

Още тази година вероятно ще видим новият Passat и неговото последно поколение с бензинови и дизелови двигатели. По-късно тази година или в началото на следващата ще видим и новото поколение Tiguan, което също ще ни представи подобна ситуация, а през 2025 година ще видим и последният нов автомобил с ДВГ от Volkswagen, а именно второто поколение на T-Roc. Те ще бъдат на пазара в Европа до 2030 година, обещават от Volkswagen.

За феновете на Golf има и добри и лоши новини. Започвайки с добрите, следващо поколение на класическия хечбек ще има, лошата за повечето от тях вероятно е, че деветото поколение на Golf ще бъде с алтернативно задвижване, вероятно само на ток. През следващата година ще видим фейфлифт на осмото поколение, който от Volkswagen описват като „важен продуктов ъпгрейд“, който да запази колата актуална още поне няколко години.

Все пак надежда има и от Volkswagen биха разработили нов модел, ако през 2026 година или 2027 година нещата се променят, но вероятността за това е изключително малка. Към момента подобни стъпки не са планирани.