Автомобилният салон в София 2024: Едно от най-големите изложения в Европа

Тази есен София ще бъде домакин на едно от най-значимите автомобилни изложения в Европа. От 18 до 27 октомври Интер Експо Център ще се превърне в истински рай за любителите на колите, където ще бъдат представени над 200 автомобила от всички класове и размери.

Посетителите ще могат да видят отблизо най-новите модели на водещи марки, както и да се запознаят с най-съвременните технологии в автомобилната индустрия.

Освен това ще има възможност за тест драйвове, така че всеки ще може да се убеди сам в качествата на автомобила, който го интересува.

Атрактивните експонати ще бъдат изложени във всички зали и фоайетата на ИЕЦ. Конкретно в Зала №6 ще има специализирани зони за атрактивни модели, модифицирани за рали състезания, дрифт и други екстремни прояви. В друга зона ще са представени луксозни и спортни премиум модели. Ще има площи и за класически и ретро автомобили, специално за колекционери и любители, които си падат по елегантността и техническите постижения от миналото.

Автомобилният салон в София има богата история на привличане на много посетители от целия регион, както професионалисти от бранша, така и запалени любители на колите. В момента България заема и необичайна позиция на автомобилния пазар, характеризираща се с изключителен ръст. За цялата 2023 г. страната ни се класира на първо място в Европа по ръст на поръчки за нови коли, с впечатляващи 31,5%. Тази тенденция се запазва и през първото тримесечие на 2024 г., очертавайки се като трайна, за разлика от краткотрайните ръстове, наблюдавани в миналото.

Впечатляващият ни ръст на фона на общоевропейския ръст от 14% подхранва очакванията, че засиленият интерес от страна на клиентите ще допринесе за още по-силни резултати на софийския автосалон през есента.