Една година възроден Москвич: Да видим резултатите

Директорът на автомобилния завод „Москвич“ Дмитрий Пронин обобщи резултатите от първата година на предприятието. Ръководителят на марката заяви, че основните постижения през последната година са стартирането на производството на нови автомобили по метода на „едровъзловата сглобка“, както и серийното сглобяване на кросоувъра Moskvich 3 и електромобила Moskvich 3e.

В същото време компанията няма да спре дотук. В близко бъдеще „Москвич“ планира активно да разшири собствената си моделна гама.

Дмитрий Пронин отбеляза високия интерес на купувачите към автомобилите на възродената марка.

Шефът на „Москвич“ заяви, че в момента инженерите са сглобили повече от седем хиляди автомобила. В същото време продажбите на модели растат с всеки изминал месец. Според директора на автомобилния завод, ако през март дилърите са продали 500 автомобила, то през април тази цифра е била 969 автомобила.

До края на 2023 г. компанията ще премине към „дребновъзлова сглобка“, която ще включва заваряване и боядисване на каросериите.

Днес автомобилният завод използва някои аксесоари и технически течности на местни фирми от трети страни. Освен това „Москвич“ планира активно да разшири собствената си моделна гама.

В близко бъдеще специалистите ще започнат да сглобяват конфигурацията „Comfort“ за кросоувъра Moskvich 3. До края на годината инженерите ще поставят седана „Москвич 6“ на конвейера, а до 2025 г. специалистите ще разработят напълно вътрешна платформа за производство на електрически автомобили.

В средата на май автомобилният завод „Москвич“ обяви старта на собствени кредитни програми. Новите оферти ще ви помогнат да закупите автомобили с възможно най-голяма полза.